Toepassingen

insulcon wearflex weefselcompensatoren Industry Petrochem Expansion JointWearflex® weefselcompensatoren kunnen worden toegepast in diverse industrieën. Denk hierbij aan vuilverbrandingsinstallaties, de petrochemie en de power generation.

Vuilverbrandingsinstallaties

Tijdens de verbranding van ziekenhuis-, industrieel- en huishoudelijk afval vormen zich hete rookgassen met extreem corrosieve en abrassieve eigenschappen. Speciale Wearflex®-weefselcompensatoren (Q-Chem) zijn ontworpen voor situaties waarbij o.a. hete rookgassen met chemische bestanddelen en/of vlieg-as kunnen condenseren tot zuren/basen die de levensduur kunnen beïnvloeden.

(Petro)chemische industrie

De gemiddelde temperatuur van thermische processen in de (petro)chemische industrie is de laatste jaren flink toegenomen. Rookgastemperaturen tot 1.250°C zijn niet langer een uitzondering. In de (petro)chemische industrie worden Wearflex® Q-Flex weefselcompensatoren toegepast voor temperaturen tot 1.370°C. Wearflex® Q-Chem weefselcompensatoren worden o.a. toegepast in de waterbehandeling- en rookgasreiniginginstallatie.

Warmtekrachtcentrales, gasturbines

Wearflex® weefselcompensatoren zijn van grote invloed op de betrouwbaarheid van alle typen warmtekrachtinstallaties en gasturbines. Wisselende druk, hete rookgassen, vibratie en verschillende soorten beweging zijn slechts enkele omstandigheden waar de compensatoren mee te maken krijgen. Vanwege de robuuste doch flexibele constructie en de chemische bestendigheid zijn onze weefselcompensatoren uitermate geschikt voor uw kolen- en oliegestookte fornuizen. Uiteraard hebben wij ook weefselcompensatoren die speciaal zijn ontworpen voor gasgestookte fornuizen. Daarnaast hebben wij een type Wearflex® weefselcompensator die geschikt is voor de uitlaat van gasturbines. Deze passen wij al diverse jaren succesvol toe.

Non-ferro (niet-ijzer) industrie

Wereldwijde milieuregulaties dwingen de non-ferro industrie om de emissie van diverse stoffen, zoals CFK’s, CO2, SO2, NOx, fijnstof, etc. in de atmosfeer te reduceren. Hierdoor worden onze Wearflex® Q-Chem MT weefselcompensatoren toegepast in het rookgaskanaal van smeltovens, vanwege de chemische bestendigheid van de toegepaste materialen.

Andere industrieën

Wearflex® weefselcompensatoren worden ook toegepast in de volgende industrieën: cementindustrie, off-shore industrie, gasbewerkingsindustrie, papier- en pulpindustrie, kunstmestfabrieken, industriële ovenbouw, keramische industrie, glasfabrieken en voedselindustrie.

Een overzicht van alle oplossingen per industrie kunt u vinden op www.wearflex.com.